Emmen 2013NieuwsVerslagen 2013Wedstrijdverslagen

Zware baan in Emmen!

NH_20131012_DSC_0523-2

De laatste rondes in Emmen worden in het donker gereden, op de motorcrossbaan aan de Pottendijk. Het is hard werken voor de teams, die op de gladde baan de auto onder controle proberen te houden.

De wedstrijd bestaat uit twee proeven van ieder ruim 4 kilometer. De proloog was een ronde over de motorcrossbaan en door de bekende oval van Emmen, die met dit weer spekglad is. Vervolgens waren er vier starts op het Test Track Thedinga, met na een stuk snel asfalt de overgang naar de Emmense veenbodem.

“We starten de teams met 30 seconden tijdverschil” vertelt Will van de Werke van de NTA. Dat maakt de startprocedure lekker vlot en houdt de teams dicht bij elkaar. Close racing is het; jagen op degene die voor je gestart is en vol op het gas om er voorbij te komen. Tegelijkertijd is de baan zo zwaar dat je alles op alles moet zetten om snelheid te houden: het is een pittige race voor de teams en voertuigen.

Rick Aarts rijdt in de proloog de snelste tijd, gevolgd door Ronald Schoolderman. Frank Stensky uit Duitsland zette de derde tijd neer. Arno Baauw en Jorg Overbosch hebben vandaag hun best gedaan om naar voren te rijden, ook Rients Hofstra zette erg strakke tijden neer. Vanavond meer!

 

 

 

Comment here