Maasbommel 2013NewsNieuwsVerslagen 2013Wedstrijdverslagen

Spannende finale in Schijf Maas & Waal!

zondag-1

Een nieuwe dag, een andere wedstrijd. Met een flinke regenbui veranderde het ‘Stofbommel’ van gister vannacht in het ‘Plonsbommel’ van vandaag. Zeiknat, glad, modderig. Nico Hurxkens reed vandaag voor wat hij waard is en wist Rick lange tijd achter zich te houden. Uiteindelijk finishen Rick en Nienke als eerste en Nico Hurxkens en Jan Wouters als tweede. Het Duitse team van Michael Weimar en Christof Trausch met de groene G maakt een uitstekende entree in het kampioenschap en finisht als derde.

Na de start van de eerste auto’s vanochtend ontstond bij het publiek enige onrust, de deelnemers bleven wel heel lang weg. Totdat in de verte twee vier modderfonteinen verschenen: Rick en Nienke Aarts ploegden zich een weg door de natte klei in het rivierengebied. “Het was zwemmen” vertelt Nienke over de eerste manche, “maar gelukkig werd het snel droog. Daar hadden wij alleen niet zoveel meer aan, want toen waren we al klaar.”

Nico Hurxkens en Rick Aarts hebben de hele dag gestreden: Rick en Nienke tactisch genoeg om op de laatste proef niet harder te rijden dan nodig, Nico met het vuur in de sloffen om zoveel mogelijk tijd goed te maken op de nummer 1 van het kampioenschap. Uiteindelijk leverde dat een prachtige laatste ronde op, waarin Nico Hurxkens op de laatste druppel brandstof finishte en de auto net over de streep tot stilstand kwam.

Bijzonder is het resultaat in de T2 klasse, waar Bert van Es de hete adem in z’n nek voelt van de nummer twee. Herwin van Veldhuizen en Michel van Braak hebben met hun kleine Asia Rocsta zoveel snelheid dat ze op 7 minuten van Bert weten te finishen, als tweede in de T2 en voor Erik en Leo van Vliet. De Rocsta springt met z’n bladveren over de baan, de mannen houden het gas erop en gelukkig blijft de auto heel genoeg om te kunnen finishen.

De Schijf Maas & Waal had dit jaar twee gezichten; het stof op zaterdag, het water en de klei op zondag. Excelleren in beide disciplines doen weinig teams: Erik van Vliet en Simon van der Velde ontpopten zich vandaag als echte modderliefhebbers, net als Lode van de Kerkhove die met zijn Pajero enorm snel was. Met het droger worden van de baan gaandeweg de dag kregen de andere teams meer kansen, zoals Teun Stam die in de laatste ronde ruim een minuut sneller is dan Rick Aarts: “Ik had nog wel een uur rondjes kunnen rijden hier, geweldig!” aldus een enthousiaste Teun direct na de finish van de Schijf Maas & Waal.

Het uitgebreide verslag verschijnt in de volgende uitgave van het 4WD Magazine!

Comment here