Hardenberg 2015Verslagen 2015Wedstrijdverslagen

Rick en Nienke vooraan in Hardenberg

DSC_8790

Na een spannende en dynamische eerste dag in de Mini Dakar Hardenberg staan Rick en Nienke Aarts vooraan in de wedstrijd, zoals ze het graag hebben. Tevredenheid ook bij Arno Baauw en Marijn Verbeek, die op iets meer dan een minuut na hen in het klassement staan. Maurits van den Arend en Wouter Elzing bewijzen zich weer met de Wildcat, het is hun eerste seizoen en ze zetten flink druk op de competitie.

Ronald Schoolderman en Marcel Blankestijn hebben gister een proef gemist: in de route zat een flinke afstap vanuit de velden de weg op, die ze met volle snelheid hebben genomen, waarna het achterdifferentieel overleed. Dat leidt tot een 15e plaats in het klassement en heeft direct invloed op de verdeling van de jaarbeker voor de overall prijs voor de eb NK Offroad Racing Series 2015!

Jutta Kleinschmidt en Michael Podlogar met Polaris zijn beiden uitgevallen – Jutta was vol op Bowler-jagd en haalde de ene na de andere in, maar ruimt uiteindelijk het veld met een kapotte achterwielophanging. ‘Het is prachtig rijden hier, we doen mee als amateurteam om plezier te hebben. En hier in de modder gaat dat prima, de side by side is een prachtig voertuig voor zulke proeven!’ Uitgevallen of niet – met de kleine Polaris wist het het team goede tijden neer te zetten.
De eerste proef vandaag in de zandgroeve bij Veltink net over de grens in Duitsland is prachtig; wit zand, snelle driftbochten en een paar lange halen zorgen voor spectaculair en afwisselend rijden. Ondanks zijn jarenlange ervaring in het offroad heeft Henri van Steenbergen pech: zonder voorwielaandrijving rijdt hij zich genadeloos vast in het mulle zand. Al scheppend met de zandladders uit de Kia Sorento proberen ze zich weer te bevrijden, maar zonder veel succes.

De wedstrijd loopt inmiddels door met een start op de ingekorte proef in Collendoorn, waar onder andere stukken van de bekende rallyproef uit de Vechtdal Rally worden gereden. Over het zandpand, dan terug asfalt en door het bos naar de finish, met krap 10 kilometer een prachtige proef om te rijden. Vanmiddag wordt afgesloten in Oud Lutte met een natte en zware proef, een passende afsluiting voor deze zware editie van de Mini Dakar Hardenberg!

Comment here