HardenbergNieuwsVerslagen 2012Wedstrijdverslagen

Rick Aarts wint Mini Dakar Hardenberg

 

De tweede dag van de Mini Dakar Hardenberg werd verreden op industrieterrein Broeklanden, waar de organisatie een proef van ruim 10 kilometer had uitgezet. De strijd tussen Simon van der Velde en Rick Aarts werd al vroeg op de dag beslecht, toen Simon een lekke band kreeg en moest stoppen. Rick en Nienke Aarts hadden een probleemloze dag en konden zo een voorsprong opbouwen en de overwinning binnenslepen. Arno Baauw geeft daarmee zijn titel door, hij werd vandaag tweede vóór Ingo Kaldarasch die hiermee zijn eerste wedstrijd in het seizoen uitreed: “We hebben dit jaar zoveel technische problemen gehad en dan is het fantastisch om het seizoen met een derde plaats af te sluiten” juicht Ingo.

“Dik tevreden zijn we” zegt Peter Zondag enthousiast, “dit is echt het werk van alle vrijwilligers die zich hebben ingezet en van de omwonenden. De posters kregen zelfs koffie en koeken van de mensen die langs de baan wonen, de ontvangst hier in Hardenberg is hartverwarmend” Het deelnemersaantal vandaag van 34 autos is voor een wedstrijd die tijdens de Preproloog wordt georganiseerd ook boven verwachting. “We hadden geen andere optie, vorig weekeinde was de Vechtdalrally en volgende week komt de Sint binnen”, aldus Peter Zondag.

Rick Aarts wint de Mini Dakar en daarmee ook het kampioenschap. “Het was best spannend dit weekeinde, je moet ook een beetje geluk afdwingen” lacht Rick, die blij is om met de beker naar huis te gaan. “We rijden al vanaf 1992, maar winnen verveelt nooit!”

Simon van der Velde mikte op de winst maar werd vierde: “Het had van mij wel anders mogen aflopen natuurlijk! De voorband ging lek op een overgang naar het asfalt, en die moest ik wisselen. Dat kost 4-5 minuten en die heb je hier niet. Vervolgens had ik in de laatste proef een kapotte steekas voor, en toen was het helemaal duidelijk. Toch hebben we een uitstekend weekeinde gehad, prachtig gereden. Dat we zoiets in Nederland met elkaar neer kunnen zetten, dat is helemaal leuk!”

Herman Jasper had in de eerste rondes gisteren aanloopproblemen en wist zich vandaag te revancheren. “De slang van de intercooler bleek er gisteren half afgelegen te hebben, daardoor hadden we een stuk minder vermogen” vertelt Herman Jasper, “vandaag was het helemaal perfect. We hebben lekker gespeeld met Bert van Es en Jan van Miltenburg, dat was spannend. En de auto deed het goed, we hebben het huiswerk niet voor niks gemaakt!”

Bernd Jäger reed met de Volkswagen Bus en is dolblij dat het vandaag lekker liep. “Het zijn uitstekende wedstrijden hier, goede organisatie en voor mij een mooie competitie. Ik hoop hier nog vaak te rijden!” Dennis Meyer met de Suzuki Jimny is ook zo enthousiast: “Ons achterdifferentieel is kapotgegaan in de laatste ronde, maar we zijn onder de indruk van de competitie hier!”

De komende dagen verwachten we meer foto’s en teamverslagen: heb je nieuws of foto’s, laat het dan weten in de comments of mail met niels@dutchrallypress.com.

Foto’s van Wil van de Werke

Er staan ook veel foto’s op de Facebook groep NK Offroad Racing!

 

De uitslagen, met dank aan Peter Zondag.

 

Comment here