Jean de la Fontaine 2016News

Proloog Rallye Jean de la Fontaine

soissons2016-5538

Twee-en-een-halve kilometer proef op vrijdagavond is de start van de 41ste editie van de Rallye Jean de la Fontaine. Een korte en snelle proef met verraderlijke bochten, zelfs de nul-auto van de organisatie ging in een te snel genomen bocht over de kop. De Nederlandse teams starten samen en geven weinig op elkaar toe. ‘We hebben rustig gereden,’ vertelt Bas van Driel. ‘In de proloog kan ik niks winnen, we zijn hier voor de etappes in de bossen en de velden die morgen beginnen!’

Vanochtend was de verkenning van de proeven, in colonne met de organisatie voorop. Vier proeven van tussen de 10 en 15 kilometer, in het afwisselende landschap van Noord Frankrijk. Prachtige boswegen met steile klimmen en afdalingen, lange halen door de velden en kort werk in de dorpjes – de Rallye Jean de la Fontaine heeft dit jaar weer compleet nieuwe proeven en uitdagingen gemaakt voor de deelnemers.

De acht Nederlandse teams komen verrast terug uit de verkenning. ‘Dit had ik niet gedacht!’ zegt Bart Herreijgers, ‘Het zijn prachtige routes om te rijden, echt genieten.’ Mooi landschap of niet, de proeven zijn spannend en gevaarlijk als je niet goed verkend. Dit weekeinde zien we hoe het de Nederlandse teams vergaat en of ze in staat zijn om met de Noord-Franse uitdagingen om te gaan..

Comment here