Baja Deutschland 2015NewsVerslagen 2015Wedstrijdverslagen

Nederlanders vooraan in de Baja Deutschland

baja-3

De eerste tussenstanden voor de Baja Deutschland zijn binnen en de resultaten voor de Nederlandse teams zijn fantastisch. Ronald Schoolderman staat nu eerste, Sietse Ronner tweede en Eelco Bekker rijdt met de auto van Willem Zeelen naar een prachtige derde plaats! De lijst gaat door, want op plaats vier vinden we Jorg Overbosch en op vijf Arno Baauw, die met een nieuwe bijrijder rijdt én Will Schouten van de etappe heeft gesleept.

Het terrein in de Baja Deutschland ligt er goed bij, de etappes zijn snel. ‘De eerste rondes waren we echt snel,’ vertelt Marcel Blankestijn, ‘daarna werd het zwaarder en werden de sporen dieper uitgesleten.’ In vergelijking met de afgelopen twee jaar is het echter ‘a piece of cake’, het stoft en de etappes zijn weersbestendig en snel.

Vandaag is de tweede etappe, waar de nadruk nog meer op de lange snelle gravelpaden ligt. Enkele bijzondere afdalingen en prachtige bospaden zorgen voor afwisseling. We zijn halverwege en de stemming is opperbest in het Nederlandse kamp, maar het is nog een lange en zware dag vandaag!

Comment here