GTC 2019News

GTC Offroad Rally 2019 – volgas rond Breda

Het experiment om aan te sluiten bij de rally krijgt na de succesvolle ELE Rally vervolg bij de GTC rond Breda. Dankzij Eelco Bekker hebben we hier niet alleen de normale proeven maar ook een eigen off-road proef. Wat de deelnemers betreft een succes. Het gaat volgas over mooie rallyproeven, er is een stuk off-road en het GTC Rally Festival vermaakt de achterblijvers in het servicepark.

Dave Klaassen rijdt samen met Jeffrey Spoor, die als navigator in de rally misschien nog wel meer ervaring heeft dan in de off-road. De combinatie werkt, en het duo wint met 4 minuten voorsprong op Jerry van Langen en Bas Jongejan. Joost Hofmans valt uit, maar vecht zich terug naar een vierde plaats, net achter Rick en Nienke Aarts.

 

Bijzonder is de Oscar 1 van Henri Joosten, die inmiddels technisch onder controle is en sneller wordt op de proeven. Het is een auto voor de lange afstand, daar komt ‘ie tot z’n recht en dat zie je ook in de tijden. Dorpsgenoot Bert van Es doet met zijn Land Cruiser 80 niet onder voor het geweld en de heren finishen op seconden van elkaar.

Reglementair en in de denkwijze zit er tussen de rally en de off-road nog wel wat ruimte, iets wat niet aan de organisatoren te wijten valt maar wel bij de deelnemers terecht komt. Als daar de grootste dilemmas opgelost kunnen worden dan zien we voor de combinatie van de twee sporten een goede toekomst: aan het enthousiasme van organisatoren en deelnemers ligt het niet!

Dank aan Tamara Foto’s en Janine van Kempen voor de fotografie bij dit bericht!

 

 

Comment here