Emmen 2013NewsNieuwsVerslagen 2013Wedstrijdverslagen

De finale in Emmen

zondag-7

Rick Aarts wint het NK Offroad Racing in Emmen, op de hielen gezeten door Arno Baauw en Rients Hofstra die beiden binnen 3 minuten achter Rick finishen. Herwin van Veldhuizen met de springende Asia Rocsta rijdt naar de eerste plaats in de T2, gevolgd door Dirk-Jan Schriek en Marc Heussen.

Het parcours vandaag was voor fijnproevers: zware stukken met kuilen en knipgaten, dikke modder en door de regen vannacht was de klei opgezwollen van het water. Dat hebben de teams ook gemerkt, vastzitten was aan de orde van de dag. Bergen en geborgen worden, als je dat voor elkaar had dan kon je goed meekomen.

Rick en Arno speelden vandaag haasje over. “Hij is snel, we kunnen geen moment kalm aan doen” vertelt Nienke Aarts na afloop. De tijden zitten dicht tegen elkaar aan, de ene manche is Arno sneller, de andere heeft Rick de voorsprong. Na de crash in Maasbommel is het loon naar werken, het team van Arno heeft veel tijd in de Tomcat gestopt. Rients Hofstra rijdt met zijn Land Rover in goede familietraditie en met potentie voor de toekomst.

Marc Heussen heeft veel tijd in de Discovery zitten en ziet dat terug in een podiumplaats. “Geweldig!” zo vat hij het weekeinde samen. Dirk-Jan Schriek is tevreden met de beker en heeft het zwaar gehad vandaag. Niek Goverts vertelt bij de prijsuitreiking een kleine anecdote over de winnaar: “Eigenlijk wilden ze eerder vandaag al de handdoek in de ring gooien, de auto had het zwaar. Toen dacht ik, ‘hier moet ik twee mannen motiveren’ en dat is gelukt want ze hebben de eerste plaats in de T2 te pakken!”. Herwin van Veldhuizen en zijn bijrijder Michel Braak hebben gestampt en gevlogen en zetten overall zelfs de zesde tijd neer!

 

Comment here