Maasbommel 2014NewsNieuwsVerslagen 2014Wedstrijdverslagen

Arno Baauw vooraan na dag één in Maas & Waal!

Maasbommel2014-8681

Tijdens een prachtige zonsondergang werd de laatste manche vandaag gereden – een beslissende manche voor de tussenstand na de eerste dag, want Serge Huffmeijer had in de laatste etappe problemen met een te heet motorblok en verloor zeker 4 minuten. Arno Baauw voert met de Tomcat het klassement aan, gevolgd door Mark Klinkhamer met de buggy.

In de T1 klasse is de eerste plaats voor Arno Baauw, twee staat Serge Huffmeijer en drie Ronald Schoolderman, wiens RAV4 in een week tijd is neergezet. Ten opzichte van de standen eerder vandaag is het klassement goed opgeschud en we zien de bekende namen weer naar boven komen.

Mark Luijckx en Henri Joosten hebben na hun flitsende start vandaag flink pech: de dynamo komt scheef voor de motor te staan waardoor de V-snaar eraf loopt. ‘Iemand heeft de dynamo ooit vastgezet met een draadeind, en die heeft ruimte gekregen. Vermoedelijk is het een noodreparatie, ooit tijdens een lange wedstrijd in Afrika gemaakt en altijd blijven zitten,’ zo fantaseert Mark terwijl hij de dynamo met een stevige bout in de goede maat op z’n plek zet.

Friesland wordt deze wedstrijd vertegenwoordigd door de broers Ronner met de rode Land Rover 110. ‘Er zit maar een TD5je in,’ vertelt Sietse, ‘We hebben dringend meer fut nodig, de concurrentie rijdt nu echt te makkelijk bij ons weg!’ Samen met zijn broer bouwt hij aan de auto, die vooral eenvoudig en betrouwbaar moet zijn. ‘Daar win je het uiteindelijk op!’

Pech is er voor Jorg Overbosch en Randel Hofstede, die na de kapotte waterslang nu het blok kapot hebben. ‘Dat wordt flink sleutelen voor Borger!’ lacht Randel, Het blijft een mechanisch gebeuren, de techniek kan je zomaar in de steek laten.

Hank van der Spank heeft een nieuwe bijrijder: Mark van der Spank komt kijken of het bevalt en of hij volgend jaar de plaats van Martin van den Abbeelen kan innemen. Snel is het duo in elk geval, Hank levert een mooie strijd met Bert van Es en finisht uiteindelijk op plaats 5 in het T1 klassement.

Jan Scheppers kocht de oude auto van Teun Stam, de Suzuki Vitara met V6 motor. ‘Wat een mooi spelletje!’ lacht hij, als hij samen met Enno Hortulanus door de bochten heeft gedrift. Twee Vitara’s, vrijwel syncroon door de bocht en niet van plan om elkaar maar een centimeter ruimte te geven. ‘Even testen’ zal Enno gedacht hebben..

‘Het gaat wel echt lekker zo,’ aldus Arno, die een beetje beduusd is van het goede resultaat. ‘Het is alleen zo stoffig dat de auto er overheen rolt. In de bochten kan ik sturen wat ik wil, maar de auto heeft een eigen mening!

Morgenochtend begint de race vanaf zo 10u vanuit het servicepark aan de Energieweg in Beneden Leeuwen, maar eerst wordt bij Boer Geert op het land nog het succesvolle verloop van de Bommelcross gevierd!

Comment here